سخنرانی کروبی در دانشگاه امیرکبیر به صحنه اعتراض شدید به دولت و حمایت از انجمن اسلامی و دانشجویان در بند تبدیل شد
خبرنامه امیرکبیر: جلسه سخنرانی و پرسش و پاسخ مهدی کروبی در دانشگاه امیرکبیر به صحنه اعتراض دانشجویان به مدیریت دانشگاه و دولت احمدی نژاد و همچنین دفاع عموم دانشجویان از انجمن اسلامی این دانشگاه و سه عضو در بندش، احسان منصوری، احمد قصابان و مجید توکلی تبدیل شد.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر دبیرکل حزب اعتماد ملی در ابتدای این نشست با تاکید بر اهمیت حضور احزاب در کشور برای تعمیق دموکراسی گفت: وجود دموکراسی، تضارب آرا، نقد و انتقاد، نظارت و دولت نیرومند و قوی بدون حضور احزاب امکانپذیر نیست و بنابراین اگر قصد داریم قدرت را کنترل کنیم تا از خواستها و مسیر مردم جدا نشود باید مردم در انتخابات حضور داشته باشند و ابزار قدرتمند را در اختیار بگیرند، که این ابزار قدرت تشکیل مجلسی قوی و نیرومند است که بتواند هر قانونی را که نیاز است به تصویب برساند و بر کارها نظارت کند.
کروبی همچنین با ابراز تاسف از اتفاقاتی که برای دانشجویان امیرکبیر رخ داده است، گفت: امیدوارم که هرچه سریعتر این دانشجویان نیز مورد عنایت قرار گیرند و هم آزادی وجود داشته باشد و هم حقوقشان رعایت شود و باید کارهای سیاسی و علمی در کنار هم انجام شود.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر پس از سخنان کروبی، مجری برنامه که از افراد همسو با مدیریت دانشگاه بود، اقدام به پرسیدن سوالات کتبی از کروبی کرد. سوالات مکتوبی که از سوی مجری مطرح می شد، کاملا گزینشی بود. این مسئله با اعتراض دانشجویان مواجه شد. پس از اعتراض دانشجویان کروبی از مجری درخواست کرد که اجازه دهد هر کسی سوال دارد، سوالش را مطرح کند که با استقبال دانشجویان مواجه شد.
یکی از دانشجویان در جایگاه پرسشکننده قرار گرفت و از ماجرای ردصلاحیتها در انتخابات مجلس هفتم پرسید و خطاب به کروبی گفت که چرا شما در اعتراض به ردصلاحیتهای صورت گرفته از حضور در انتخابات انصراف ندادید، کروبی پاسخ داد: انتخابات مجلس هفتم در شرایطی بود که برخی اقداماتی را انجام دادند که باید به صورتی حل میشد ولی چون اختلافاتی بهوجود آمد و تحصن ادامه یافت، نتیجهای که من و آقای خاتمی به دنبال آن بودیم، گرفته نشد و باعث شد تا این بار و در این دوره از انتخابات همان اتفاق تکرار شود و عده زیادی از سوی شورای نگهبان ردصلاحیت شوند.
پس از آن مهدی سعیدی پور، عضو سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی امیرکبیر، ضمن یاد کردن از سه دانشجوی در بند این دانشگاه، احسان منصوری، احمد قصابان و مجید توکلی، از کروبی پرسید: وقتی تیم برگزارکننده قادر به هر گونه تقلب در انتخابات است چگونه می توان حرف از رای مردم زد؟ یا با حضور شورای نگهبان چطور می توان مجلس مقتدر بنا نهاد؟
کروبی در پاسخ گفت: این دولت هنوز انتخاباتی در سطح بزرگی مانند مجلس برگزار نکرده و باید امتحان پس دهد. کروبی پاسخ به مابقی سوالات این دانشجو را به بعد از انتخابات مجلس موکول کرد.
در ادامه یکی از بسیجیان دانشگاه متنی را خواند که در آن از مهدی کروبی درباره مسائل مالی بنیاد شهید در دهه ۶۰ سوال شده بود و خطاب به او گفت که چرا مبالغی پول از شهرام جزایری گرفته است، کروبی در پاسخ به او با تاکید بر اینکه مسائل مالی بنده در دوران حضورم در بنیاد شهید شفاف و گویا است، گفت: اگر من جایم خیس بود، بلند نمی شدم. آن زمان به دلیل اختلافات سیاسی از بنیاد شهید رفتم و اگر موضوعی بود حتما در آن دوران مطرح میشد. جزایری هم در چند نوبت برای کارهای خیر و برای انتخابات به من پول داد ولی در قبال آن توقعی از من نداشت. اگر کسی الان هم به من پیشنهاد پرداخت پولی دهد، من قبول میکنم. ولی بررسی میکنم که توقعی در قبال پرداخت آن نداشته باشد. پول هایی که ما خرج میکنیم بالاخره از جایی میگرفتیم، ذکر که نمیخوانیم که چوب طلا شود و بفروشیم. درباره مساله شهرام جزایری مقام معظم رهبری در همان دوران نامهای به دستگاه قضایی نوشتند و گفتند که اگر در برخی موارد پولی از طرف او پرداخت شده اشکالی ندارد.
دانشجوی دیگری از کروبی پرسید: چرا شما در برابر کسانی که با نظرات امام مخالفت میکنند رفتارهایی متفاوت از خود نشان میدهید؟ به عنوان نمونه اگر آقای مصباحیزدی حرفی بزند ایشان را تخطئه میکنید ولی زمانی که مشاور رئیسجمهور در دوره قبلی نظر ولایت فقیه امام را زیر سوال میبرد شما رفتار دیگری میکنید، از سوی دیگر شما در مقابل توهینی که به نوه حضرت امام شد اعتراض کردید ولی در گذشته افرادی توهینهایی کردند و شما واکنشی نشان ندادید؟
کروبی گفت: همیشه من بر دفاع از آرمانهای امام پافشاری کردم و اتفاقا درباره هر دو طرفی که شما درباره آن بحث میکنید حرف زدم و موضع گیری کردم اما متاسفانه در دوران قبل از انتخابات مجلس ششم و بعد از آن و یا در انتخابات سال ۸۴ تبلیغات مسمومی علیه من کردند که من باز هم در آن زمان موضع گیریهایی کردم.
دانشجوی دیگری به انتقاد از مهدی کروبی پرداخت و به او گفت: به نظر من آزادی برای شما مهم نیست. چون وقتی خودتان تایید صلاحیت شوید خیالتان راحت میشود و دیگر به ردصلاحیت ملی- مذهبیها و نهضت آزادیها اعتراض نمیکنید. کروبی در پاسخ به او گفت: شما معترض هستید که چرا صلاحیت من رد نمیشود، چه کسی میخواهد مرا ردصلاحیت کند. من این را به شما بگویم که من پیگیر ردصلاحیتها بودهام و نامههایی را درباره ردصلاحیتها نوشتهام که یک کتاب میشود. من از گرایشها و سلایق مختلف دفاع کردهام و البته دیگران هم سهم دارند و باید دفاع کنند و تذکر دهند.
در حالی که مجری تریبون را در اختیار اعضای انجمن اسلامی و دانشجویان منتقد نمی گذاشت، چند نفر از دانشجویانی که در سالن پلاکاردهایی در دست گرفته بودند نظر کروبی را به خود جلب کردند. روی پلاکاردها نوشته شده بود: «هم کلاسی های ما را آزاد کنید»، «از حق خود نمی توانید دفاع کنید، با حق دانشجویان چه می کنید؟»، «میزان رای ملت بود!» و… . کروبی به این دانشجویان گفت: من که نمی بینیم شما چه نوشته اید؟ بیایید جلو صحبت کنید. امتناع مجری از دادن تریبون به این دانشجویان موجب بر هم خوردن نظم جلسه شد. وی در نهایت با شعارهای پی در پی دانشجویان مجبور شد تریبون را در اختیار یکی از این دانشجویان قرار دهد.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر این دانشجو در صحبت های کوتاه خود گفت: بیش از ۱۰ ماه است که از بازداشت غیرقانونی دوستان ما می گذرد و خبری از آزادی آن ها نیست و این سه دانشجو علیرغم حکم دادگاه مبنی بر تبرئه آن ها کماکان در زندان هستند و به همین خاطر شور و نشاط سیاسی در دانشگاه امیر کبیر مرده است. دانشجویان حاضر در سالن یک صدا شعار می دادند: «دانشجوی زندانی آزاد باید گردد». این دانشجو در ادامه تریبون را به نریمان مصطفوی، نایب دبیر انجمن اسلامی امیرکبیر، داد و از وی به عنوان نماینده دانشجویان امیرکبیر یاد کرد.
نریمان مصطفوی با اشاره به سخنان کروبی در خصوص وجود آزادی بیان در جامعه، گفت: داشتن آزادی بیان مهم نیست. آن چه مهم است آزادی پس از بیان است. ما هم مثل شما فکر می کردیم آزادی بیان و پس از بیان در کشور وجود دارد و به همین خاطر انتقادهای شدیدی به احمدی نژاد کردیم. اما آن ها برای ما نشریه جعل کردند و چنان برخوردی با دانشجویان امیرکبیر کردند که بی نظیر بود. مصطفوی با اشاره به مفهوم انتخابات گفت: انتخابات یعنی حاکمیت اکثریت، و در پلی تکنیک اکثریت یعنی انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه. شما که از مدیریت دانشگاه تشکر می کنید، او به جای احترام به رای اکثریت ساختمان انجمن را با بولدوزر خراب کرد، اعضای انجمن را معلق و ممنوع الورود کرد… سخنان این عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی با استقبال گسترده دانشجویان حاضر در سالن مواجه شد و دانشجویان با سر دادن شعارهایی از انجمن اسلامی حمایت می کردند.
این دانشجو در ادامه گفت: من خودم بیش از ۸ ماه است که به دانشگاه نیامده ام و تنها چند روز برای تسویه حساب به من فرصت داده اند که به پلی تکنیک بیایم. نایب دبیر انجمن اسلامی امیرکبیر از کروبی پرسید: در حالی که فردی مانند آقای مشیری به خاطر دفاع از دانشجویان ستاره دار ردصلاحیت شده است، اگر نمایندگان شما به مجلس بروند برای دانشجویان ستاره داری مثل من چه کار می توانند انجام دهند؟! وقتی که شما حتی نمیتوانید در مجلس نطقی انجام دهید پس برای چه میخواهید در مجلس حضور داشته باشید؟ این دانشجو همچنین رایزنی برای تایید صلاحیتها را ننگی برای اصلاحطلبان دانست.
مصطفوی در پایان با یاد کردن از سه عضو در بند انجمن اسلامی پلی تکنیک در میان تشویق ممتد دانشجویان میکروفون را به مجری داد. دانشجویان شعار می دادند: «انجمن بسیجی تعطیل باید گردد»، «دانشجوی زندانی آزاد باید گردد» و…
کروبی در پاسخ به اظهارات این دانشجو گفت: تشکر من از مسئولینی که من را دعوت کرده اند (دکتر رهایی) صرفا موضوعی اخلاقی است و نشانه همسویی من با آن ها نیست. از شروع ماجرای نشریات موهن حمایت خود را از دانشجویان و خانواده هایشان انجام دادم و امیدوارم تا شب عید این دانشجویان از زندان آزاد شوند.
کروبی در ادامه خاطرنشان کرد: رایزنیها و گفتوگو کردن قانونی است. من عضو نظام و فرزند این کشورم و در همه عرصهها حضور جدی دارم و این درحالی است که اعتراض هم میکنم. ما معتقدیم که با شرکت نکردن در انتخابات مشکلات بیشتر میشود. البته ممکن است که شما با شرکت در انتخابات مخالف باشید ولی به دیگران حق بدهید که آنها شرکت کنند. اگر میگویید آزادی، آزادی باید برای همه باشد.
پس از آن یکی از دختران بسیجی پشت تریبون قرار گرفت و با ابراز گلایه از سوت و کف حاضران، سوت و کف در ایام صفر را زشت دانست. دانشجویان برای ابراز مخالفت خود با موضع وی برای مدت یک دقیه سوت و کف زدند. این عضو بسیج در سوال خود با انتقاد به کروبی گفت: چرا شما که در مقابل توهین به نوه امام اعتراض میکنید، وقتی در نشریات همین ها (انجمن اسلامی) به مقدسات توهین شد سکوت کردید؟ چرا افرادی که به پیامبر توهین کردند را به حضور پذیرفتید؟ کسانی که این نشریات موهن را منتشر کرده اند، الان در زندان هستند، که این حق آن هاست! این سخنان با اعتراض شدید جمعیت مواجه شد و دانشجویان حاضر در سالن یک صدا این عضو بسیج را هو می کردند.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر رئیس مجلس ششم در پاسخ به این سوال نیز گفت: به عنوان روحانی و مسئول وقتی کسی به ما رجوع کند میپذیریم، مشکل آنها را پیگیری میکنم، اگر تذکری لازم باشد نیز میدهیم. ولی میگویند چنین چیزی نبوده و آن ها این کار را نکرده اند. حالا من که قاضی نیستم که داوری کنم. من هم شنیدم که آنها بی گناه هستند.
این عضو بسیج در پایان صحبت های خود از مجری خواست میکروفون را در اختیار ستاریان، عضو انجمن بسیجی، قرار دهد. این مسئله با اعتراض شدید دانشجویان مواجه شد و دانشجویان شعار می دادند: «شیخ پور، شیخ پور». به همین دلیل مجری برای اجتناب از بروز درگیری میکروفون را در اختیار مجید شیخ پور، دبیر تشکیلات انجمن اسلامی امیرکبیر و دانشجوی شکنجه شده در جریان نشریات موهن، داد.
مجید شیخ پور در ابتدا با اشاره به شوخی که کروبی پیش از این در این جلسه کرده و گفته بود: «ما آخوندها زبانمان دراز است»، گفت: تنها وجه مشترک شما با این خانم در زبان درازی است. چرا که این ها علیرغم آن که قوه قضاییه حکم به بیگناهی دوستان ما داده، همچنان زبانشان دراز است.
شیخ پور در ادامه از کروبی پرسید: با توجه به عملکرد بسیار ضعیف احمدی نژاد در اداره کشور، در صورت انتخاب شدن اصلاح طلبان، راهکار شما برای کنترل دولت نهم چیست؟ دولت از تمام نیرویش برای تخریب حداقل آزادی های فرهنگی و سیاسی استفاده کرده و تنها در طول یک سال گذشته بیش از ۱۰۰ دانشجو بازداشت شده اند…
کروبی با قطع کردن سخنان این دانشجو از وی خواست با تحمل بیشتر و ادبیات بهتری به سخنان خود ادامه دهد. این دانشجوی بازداشت شده در اردیبهشت ماه سال جاری گفت: ادبیات من تنها یادگاری از بند ۲۰۹ زندان اوین است. اگر شما صاحبان نظام و پیشروان انقلاب هستید، این شمایید که باید در زندان ها باشید، نه جوانان ۲۱ ساله ای مثل احسان منصوری، مجید توکلی یا احمد قصابان. سخنان مجید شیخ پور با استقبال و تشویق ممتد حاضران مواجه شد و دانشجویان شعار می دادند: «دانشجوی زندانی آزاد باید گردد»
کروبی پاسخ داد: من نگفتم که برای اصلاحات باید مجموعه دانشجو و روزنامه نگار هزینه آن را بپردازند، باید همه هزینه اصلاحات را بپردازید اصلاحات هزینه دارد ولی یک هزینه اینکه مراقب باشیم هزینههایی که لازم نیست بر اصلاحات تحمیل نشود.
وی در مقابل این سوال که «برای کنترل دولت چه برنامهای دارید»، گفت: بگذارید ببینیم نتیجه انتخابات چه میشود. ما از الان که پرچم مخالفت برنمیداریم تا داغونمان کنند. ما دنبال مجلس هستیم که خوب، مستقل و نیرومند و فارغ از گرایشهای سیاسی باشد. دولت میداند در برابر مجلس قوی چه کار باید کند. ما میگوییم اگر مجلسی خوب تشکیل شود میتواند نظارت کند ولی اگر ضعیف باشد ممکن است نتواند مسوولیت خود را انجام دهد.
پس از آن ستاریان، یکی دیگر دانشجویان بسیجی، میکروفون را در اختیار گرفت. پس از بیان هر جمله توسط وی دانشجویان حاضر در جلسه یک صدا او را هو می کردند. وی که به شدت عصبانی شده بود در سخنان توهین آمیزی گفت: این ها دانشگاه را با باغ وحش اشتباه گرفته اند. که این سخنان با اعتراض شدید دانشجویان موجاه شد. ستاریان در سخنان خود منتقدین را «نوچه های علی افشاری» که به گفته وی به آمریکا پناهنده شده دانست و گفت: توانچه کمونیست شد در حدی که حتی وجود خدا را منکر شد. دانشجویان شعار می دادند: «بسیجی برو گمشو»، «انجمن بسیجی تعطیل باید گردد».
نریمان مصطفوی، نایب دبیر انجمن اسلامی امیرکبیر، گفت: بنا به گفته آقای خمینی مارکسیست ها هم قرار بود در جمهوری اسلامی آزاد باشند که عقاید خود را ابراز کنند.
ستاریان در ادامه مدعی شد انجمن اسلامی در سال های اخیر مورد چپاول قرار گرفته و اعلام کرد: ما صاحبان واقعی انجمن اسلامی هستیم و با توجه به وضعیت انجمن های اسلامی دانشجویان در دوره اصلاحات از آقای کروبی می خواهم که موضع خود را صریحا در مورد افرادی مانند افشاری و جهانبگلو اعلام کنید. ستاریان با اعتراض شدید دانشجویان میکروفون را به مجری داد.
کروبی در پاسخ گفت: من مواضعم در سخنرانیها و نوشتههایم روشن است و چارچوب ما هم قانون است نه تنگ نظری. من در آن موقع مجلس بودم و این جزو وظایف من نیست، در مسوولیت دستگاه قضایی است. البته نظام متعلق به همه است در حالی که نقد میکنید باید از حرف های نسنجیده بپرهیزید و خودتان را به سعه صدر عادت دهید.
در پایان موفق کاتب، یکی دیگر از اعضای انجمن اسلامی امیرکبیر، در پرسش خود نگرانیاش را از سلامت انتخابات بیان کرد. وی با اشاره به صحبتهای مهدی کروبی که گفته بود یک ساعت خوابیدم و همه چیز از دست رفت، خطاب به او گفت که در چنین شرایطی شما چگونه میتوانید تضمین دهید که انتخابات سالمی برگزار شود و آرای مردم محفوظ بماند. این دانشجو همچنین به انتقاد از مصاحبههای مهدی کروبی با بخش خبری ۳۰/۲۰ نیز پرداخت و به نحوه بررسی صلاحیت توسط شورای نگهبان اعتراض کرد.
مهدی کروبی در پاسخ به این دانشجو گفت: باید حضور جدی داشته باشیم تا نیروهای خودسر هر کاری که میخواهند انجام ندهند. در انتخاباتهای گذشته در هر جایی که حضور مردم خوب بوده و مردم حساس بودهاند، مشکلی پیش نیامده است. ولی چارهای ندارم این را بگویم که در این اواخر دولت اصلاحات نیز ضعفهایی داشت و اگر با جدیت برخورد میکرد آن حوادث روی نمیداد. وی در پاسخ به انتقادهایی که درباره مصاحبه وی با بخش خبری ۳۰/۲۰ میشود گفت: به نظر من صدا وسیما در این دوره بازتر و بهتر عمل میکند. هر چند که نواقصی دارد ولی البته کمی هم مسوولان صدا و سیما تحت فشار هستند.
رهایی، رئیس دانشگاه امیرکبیر، که قصد داشت با دعوت از کروبی از سویی ژست احترام به عقاید مخالف گرفته و از سوی دیگر این جلسه را به مراسم تخریب کروبی و اصلاح طلبان تبدیل کند، عملا در هر دو مورد با ناکامی مواجه شد. چرا که تلاش وی جهت ترتیب دادن این مراسم منجر به این شد که کروبی استفاده لازم را جهت تبلیغ خود ببرد و دانشجویان منتقد نیز به راحتی از مراسم بر پا شده در آمفی تئاتر مرکزی جهت حمایت از انجمن اسلامی و دانشجویان در بند و همچنین انتقاد شدید از عملکرد مدیریت دانشگاه استفاده کنند.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر دبیرکل حزب اعتماد ملی در ابتدای این نشست با تاکید بر اهمیت حضور احزاب در کشور برای تعمیق دموکراسی گفت: وجود دموکراسی، تضارب آرا، نقد و انتقاد، نظارت و دولت نیرومند و قوی بدون حضور احزاب امکانپذیر نیست و بنابراین اگر قصد داریم قدرت را کنترل کنیم تا از خواستها و مسیر مردم جدا نشود باید مردم در انتخابات حضور داشته باشند و ابزار قدرتمند را در اختیار بگیرند، که این ابزار قدرت تشکیل مجلسی قوی و نیرومند است که بتواند هر قانونی را که نیاز است به تصویب برساند و بر کارها نظارت کند.
کروبی همچنین با ابراز تاسف از اتفاقاتی که برای دانشجویان امیرکبیر رخ داده است، گفت: امیدوارم که هرچه سریعتر این دانشجویان نیز مورد عنایت قرار گیرند و هم آزادی وجود داشته باشد و هم حقوقشان رعایت شود و باید کارهای سیاسی و علمی در کنار هم انجام شود.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر پس از سخنان کروبی، مجری برنامه که از افراد همسو با مدیریت دانشگاه بود، اقدام به پرسیدن سوالات کتبی از کروبی کرد. سوالات مکتوبی که از سوی مجری مطرح می شد، کاملا گزینشی بود. این مسئله با اعتراض دانشجویان مواجه شد. پس از اعتراض دانشجویان کروبی از مجری درخواست کرد که اجازه دهد هر کسی سوال دارد، سوالش را مطرح کند که با استقبال دانشجویان مواجه شد.
یکی از دانشجویان در جایگاه پرسشکننده قرار گرفت و از ماجرای ردصلاحیتها در انتخابات مجلس هفتم پرسید و خطاب به کروبی گفت که چرا شما در اعتراض به ردصلاحیتهای صورت گرفته از حضور در انتخابات انصراف ندادید، کروبی پاسخ داد: انتخابات مجلس هفتم در شرایطی بود که برخی اقداماتی را انجام دادند که باید به صورتی حل میشد ولی چون اختلافاتی بهوجود آمد و تحصن ادامه یافت، نتیجهای که من و آقای خاتمی به دنبال آن بودیم، گرفته نشد و باعث شد تا این بار و در این دوره از انتخابات همان اتفاق تکرار شود و عده زیادی از سوی شورای نگهبان ردصلاحیت شوند.
پس از آن مهدی سعیدی پور، عضو سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی امیرکبیر، ضمن یاد کردن از سه دانشجوی در بند این دانشگاه، احسان منصوری، احمد قصابان و مجید توکلی، از کروبی پرسید: وقتی تیم برگزارکننده قادر به هر گونه تقلب در انتخابات است چگونه می توان حرف از رای مردم زد؟ یا با حضور شورای نگهبان چطور می توان مجلس مقتدر بنا نهاد؟
کروبی در پاسخ گفت: این دولت هنوز انتخاباتی در سطح بزرگی مانند مجلس برگزار نکرده و باید امتحان پس دهد. کروبی پاسخ به مابقی سوالات این دانشجو را به بعد از انتخابات مجلس موکول کرد.
در ادامه یکی از بسیجیان دانشگاه متنی را خواند که در آن از مهدی کروبی درباره مسائل مالی بنیاد شهید در دهه ۶۰ سوال شده بود و خطاب به او گفت که چرا مبالغی پول از شهرام جزایری گرفته است، کروبی در پاسخ به او با تاکید بر اینکه مسائل مالی بنده در دوران حضورم در بنیاد شهید شفاف و گویا است، گفت: اگر من جایم خیس بود، بلند نمی شدم. آن زمان به دلیل اختلافات سیاسی از بنیاد شهید رفتم و اگر موضوعی بود حتما در آن دوران مطرح میشد. جزایری هم در چند نوبت برای کارهای خیر و برای انتخابات به من پول داد ولی در قبال آن توقعی از من نداشت. اگر کسی الان هم به من پیشنهاد پرداخت پولی دهد، من قبول میکنم. ولی بررسی میکنم که توقعی در قبال پرداخت آن نداشته باشد. پول هایی که ما خرج میکنیم بالاخره از جایی میگرفتیم، ذکر که نمیخوانیم که چوب طلا شود و بفروشیم. درباره مساله شهرام جزایری مقام معظم رهبری در همان دوران نامهای به دستگاه قضایی نوشتند و گفتند که اگر در برخی موارد پولی از طرف او پرداخت شده اشکالی ندارد.
دانشجوی دیگری از کروبی پرسید: چرا شما در برابر کسانی که با نظرات امام مخالفت میکنند رفتارهایی متفاوت از خود نشان میدهید؟ به عنوان نمونه اگر آقای مصباحیزدی حرفی بزند ایشان را تخطئه میکنید ولی زمانی که مشاور رئیسجمهور در دوره قبلی نظر ولایت فقیه امام را زیر سوال میبرد شما رفتار دیگری میکنید، از سوی دیگر شما در مقابل توهینی که به نوه حضرت امام شد اعتراض کردید ولی در گذشته افرادی توهینهایی کردند و شما واکنشی نشان ندادید؟
کروبی گفت: همیشه من بر دفاع از آرمانهای امام پافشاری کردم و اتفاقا درباره هر دو طرفی که شما درباره آن بحث میکنید حرف زدم و موضع گیری کردم اما متاسفانه در دوران قبل از انتخابات مجلس ششم و بعد از آن و یا در انتخابات سال ۸۴ تبلیغات مسمومی علیه من کردند که من باز هم در آن زمان موضع گیریهایی کردم.
دانشجوی دیگری به انتقاد از مهدی کروبی پرداخت و به او گفت: به نظر من آزادی برای شما مهم نیست. چون وقتی خودتان تایید صلاحیت شوید خیالتان راحت میشود و دیگر به ردصلاحیت ملی- مذهبیها و نهضت آزادیها اعتراض نمیکنید. کروبی در پاسخ به او گفت: شما معترض هستید که چرا صلاحیت من رد نمیشود، چه کسی میخواهد مرا ردصلاحیت کند. من این را به شما بگویم که من پیگیر ردصلاحیتها بودهام و نامههایی را درباره ردصلاحیتها نوشتهام که یک کتاب میشود. من از گرایشها و سلایق مختلف دفاع کردهام و البته دیگران هم سهم دارند و باید دفاع کنند و تذکر دهند.
در حالی که مجری تریبون را در اختیار اعضای انجمن اسلامی و دانشجویان منتقد نمی گذاشت، چند نفر از دانشجویانی که در سالن پلاکاردهایی در دست گرفته بودند نظر کروبی را به خود جلب کردند. روی پلاکاردها نوشته شده بود: «هم کلاسی های ما را آزاد کنید»، «از حق خود نمی توانید دفاع کنید، با حق دانشجویان چه می کنید؟»، «میزان رای ملت بود!» و… . کروبی به این دانشجویان گفت: من که نمی بینیم شما چه نوشته اید؟ بیایید جلو صحبت کنید. امتناع مجری از دادن تریبون به این دانشجویان موجب بر هم خوردن نظم جلسه شد. وی در نهایت با شعارهای پی در پی دانشجویان مجبور شد تریبون را در اختیار یکی از این دانشجویان قرار دهد.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر این دانشجو در صحبت های کوتاه خود گفت: بیش از ۱۰ ماه است که از بازداشت غیرقانونی دوستان ما می گذرد و خبری از آزادی آن ها نیست و این سه دانشجو علیرغم حکم دادگاه مبنی بر تبرئه آن ها کماکان در زندان هستند و به همین خاطر شور و نشاط سیاسی در دانشگاه امیر کبیر مرده است. دانشجویان حاضر در سالن یک صدا شعار می دادند: «دانشجوی زندانی آزاد باید گردد». این دانشجو در ادامه تریبون را به نریمان مصطفوی، نایب دبیر انجمن اسلامی امیرکبیر، داد و از وی به عنوان نماینده دانشجویان امیرکبیر یاد کرد.
نریمان مصطفوی با اشاره به سخنان کروبی در خصوص وجود آزادی بیان در جامعه، گفت: داشتن آزادی بیان مهم نیست. آن چه مهم است آزادی پس از بیان است. ما هم مثل شما فکر می کردیم آزادی بیان و پس از بیان در کشور وجود دارد و به همین خاطر انتقادهای شدیدی به احمدی نژاد کردیم. اما آن ها برای ما نشریه جعل کردند و چنان برخوردی با دانشجویان امیرکبیر کردند که بی نظیر بود. مصطفوی با اشاره به مفهوم انتخابات گفت: انتخابات یعنی حاکمیت اکثریت، و در پلی تکنیک اکثریت یعنی انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه. شما که از مدیریت دانشگاه تشکر می کنید، او به جای احترام به رای اکثریت ساختمان انجمن را با بولدوزر خراب کرد، اعضای انجمن را معلق و ممنوع الورود کرد… سخنان این عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی با استقبال گسترده دانشجویان حاضر در سالن مواجه شد و دانشجویان با سر دادن شعارهایی از انجمن اسلامی حمایت می کردند.
این دانشجو در ادامه گفت: من خودم بیش از ۸ ماه است که به دانشگاه نیامده ام و تنها چند روز برای تسویه حساب به من فرصت داده اند که به پلی تکنیک بیایم. نایب دبیر انجمن اسلامی امیرکبیر از کروبی پرسید: در حالی که فردی مانند آقای مشیری به خاطر دفاع از دانشجویان ستاره دار ردصلاحیت شده است، اگر نمایندگان شما به مجلس بروند برای دانشجویان ستاره داری مثل من چه کار می توانند انجام دهند؟! وقتی که شما حتی نمیتوانید در مجلس نطقی انجام دهید پس برای چه میخواهید در مجلس حضور داشته باشید؟ این دانشجو همچنین رایزنی برای تایید صلاحیتها را ننگی برای اصلاحطلبان دانست.
مصطفوی در پایان با یاد کردن از سه عضو در بند انجمن اسلامی پلی تکنیک در میان تشویق ممتد دانشجویان میکروفون را به مجری داد. دانشجویان شعار می دادند: «انجمن بسیجی تعطیل باید گردد»، «دانشجوی زندانی آزاد باید گردد» و…
کروبی در پاسخ به اظهارات این دانشجو گفت: تشکر من از مسئولینی که من را دعوت کرده اند (دکتر رهایی) صرفا موضوعی اخلاقی است و نشانه همسویی من با آن ها نیست. از شروع ماجرای نشریات موهن حمایت خود را از دانشجویان و خانواده هایشان انجام دادم و امیدوارم تا شب عید این دانشجویان از زندان آزاد شوند.
کروبی در ادامه خاطرنشان کرد: رایزنیها و گفتوگو کردن قانونی است. من عضو نظام و فرزند این کشورم و در همه عرصهها حضور جدی دارم و این درحالی است که اعتراض هم میکنم. ما معتقدیم که با شرکت نکردن در انتخابات مشکلات بیشتر میشود. البته ممکن است که شما با شرکت در انتخابات مخالف باشید ولی به دیگران حق بدهید که آنها شرکت کنند. اگر میگویید آزادی، آزادی باید برای همه باشد.
پس از آن یکی از دختران بسیجی پشت تریبون قرار گرفت و با ابراز گلایه از سوت و کف حاضران، سوت و کف در ایام صفر را زشت دانست. دانشجویان برای ابراز مخالفت خود با موضع وی برای مدت یک دقیه سوت و کف زدند. این عضو بسیج در سوال خود با انتقاد به کروبی گفت: چرا شما که در مقابل توهین به نوه امام اعتراض میکنید، وقتی در نشریات همین ها (انجمن اسلامی) به مقدسات توهین شد سکوت کردید؟ چرا افرادی که به پیامبر توهین کردند را به حضور پذیرفتید؟ کسانی که این نشریات موهن را منتشر کرده اند، الان در زندان هستند، که این حق آن هاست! این سخنان با اعتراض شدید جمعیت مواجه شد و دانشجویان حاضر در سالن یک صدا این عضو بسیج را هو می کردند.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر رئیس مجلس ششم در پاسخ به این سوال نیز گفت: به عنوان روحانی و مسئول وقتی کسی به ما رجوع کند میپذیریم، مشکل آنها را پیگیری میکنم، اگر تذکری لازم باشد نیز میدهیم. ولی میگویند چنین چیزی نبوده و آن ها این کار را نکرده اند. حالا من که قاضی نیستم که داوری کنم. من هم شنیدم که آنها بی گناه هستند.
این عضو بسیج در پایان صحبت های خود از مجری خواست میکروفون را در اختیار ستاریان، عضو انجمن بسیجی، قرار دهد. این مسئله با اعتراض شدید دانشجویان مواجه شد و دانشجویان شعار می دادند: «شیخ پور، شیخ پور». به همین دلیل مجری برای اجتناب از بروز درگیری میکروفون را در اختیار مجید شیخ پور، دبیر تشکیلات انجمن اسلامی امیرکبیر و دانشجوی شکنجه شده در جریان نشریات موهن، داد.
مجید شیخ پور در ابتدا با اشاره به شوخی که کروبی پیش از این در این جلسه کرده و گفته بود: «ما آخوندها زبانمان دراز است»، گفت: تنها وجه مشترک شما با این خانم در زبان درازی است. چرا که این ها علیرغم آن که قوه قضاییه حکم به بیگناهی دوستان ما داده، همچنان زبانشان دراز است.
شیخ پور در ادامه از کروبی پرسید: با توجه به عملکرد بسیار ضعیف احمدی نژاد در اداره کشور، در صورت انتخاب شدن اصلاح طلبان، راهکار شما برای کنترل دولت نهم چیست؟ دولت از تمام نیرویش برای تخریب حداقل آزادی های فرهنگی و سیاسی استفاده کرده و تنها در طول یک سال گذشته بیش از ۱۰۰ دانشجو بازداشت شده اند…
کروبی با قطع کردن سخنان این دانشجو از وی خواست با تحمل بیشتر و ادبیات بهتری به سخنان خود ادامه دهد. این دانشجوی بازداشت شده در اردیبهشت ماه سال جاری گفت: ادبیات من تنها یادگاری از بند ۲۰۹ زندان اوین است. اگر شما صاحبان نظام و پیشروان انقلاب هستید، این شمایید که باید در زندان ها باشید، نه جوانان ۲۱ ساله ای مثل احسان منصوری، مجید توکلی یا احمد قصابان. سخنان مجید شیخ پور با استقبال و تشویق ممتد حاضران مواجه شد و دانشجویان شعار می دادند: «دانشجوی زندانی آزاد باید گردد»
کروبی پاسخ داد: من نگفتم که برای اصلاحات باید مجموعه دانشجو و روزنامه نگار هزینه آن را بپردازند، باید همه هزینه اصلاحات را بپردازید اصلاحات هزینه دارد ولی یک هزینه اینکه مراقب باشیم هزینههایی که لازم نیست بر اصلاحات تحمیل نشود.
وی در مقابل این سوال که «برای کنترل دولت چه برنامهای دارید»، گفت: بگذارید ببینیم نتیجه انتخابات چه میشود. ما از الان که پرچم مخالفت برنمیداریم تا داغونمان کنند. ما دنبال مجلس هستیم که خوب، مستقل و نیرومند و فارغ از گرایشهای سیاسی باشد. دولت میداند در برابر مجلس قوی چه کار باید کند. ما میگوییم اگر مجلسی خوب تشکیل شود میتواند نظارت کند ولی اگر ضعیف باشد ممکن است نتواند مسوولیت خود را انجام دهد.
پس از آن ستاریان، یکی دیگر دانشجویان بسیجی، میکروفون را در اختیار گرفت. پس از بیان هر جمله توسط وی دانشجویان حاضر در جلسه یک صدا او را هو می کردند. وی که به شدت عصبانی شده بود در سخنان توهین آمیزی گفت: این ها دانشگاه را با باغ وحش اشتباه گرفته اند. که این سخنان با اعتراض شدید دانشجویان موجاه شد. ستاریان در سخنان خود منتقدین را «نوچه های علی افشاری» که به گفته وی به آمریکا پناهنده شده دانست و گفت: توانچه کمونیست شد در حدی که حتی وجود خدا را منکر شد. دانشجویان شعار می دادند: «بسیجی برو گمشو»، «انجمن بسیجی تعطیل باید گردد».
نریمان مصطفوی، نایب دبیر انجمن اسلامی امیرکبیر، گفت: بنا به گفته آقای خمینی مارکسیست ها هم قرار بود در جمهوری اسلامی آزاد باشند که عقاید خود را ابراز کنند.
ستاریان در ادامه مدعی شد انجمن اسلامی در سال های اخیر مورد چپاول قرار گرفته و اعلام کرد: ما صاحبان واقعی انجمن اسلامی هستیم و با توجه به وضعیت انجمن های اسلامی دانشجویان در دوره اصلاحات از آقای کروبی می خواهم که موضع خود را صریحا در مورد افرادی مانند افشاری و جهانبگلو اعلام کنید. ستاریان با اعتراض شدید دانشجویان میکروفون را به مجری داد.
کروبی در پاسخ گفت: من مواضعم در سخنرانیها و نوشتههایم روشن است و چارچوب ما هم قانون است نه تنگ نظری. من در آن موقع مجلس بودم و این جزو وظایف من نیست، در مسوولیت دستگاه قضایی است. البته نظام متعلق به همه است در حالی که نقد میکنید باید از حرف های نسنجیده بپرهیزید و خودتان را به سعه صدر عادت دهید.
در پایان موفق کاتب، یکی دیگر از اعضای انجمن اسلامی امیرکبیر، در پرسش خود نگرانیاش را از سلامت انتخابات بیان کرد. وی با اشاره به صحبتهای مهدی کروبی که گفته بود یک ساعت خوابیدم و همه چیز از دست رفت، خطاب به او گفت که در چنین شرایطی شما چگونه میتوانید تضمین دهید که انتخابات سالمی برگزار شود و آرای مردم محفوظ بماند. این دانشجو همچنین به انتقاد از مصاحبههای مهدی کروبی با بخش خبری ۳۰/۲۰ نیز پرداخت و به نحوه بررسی صلاحیت توسط شورای نگهبان اعتراض کرد.
مهدی کروبی در پاسخ به این دانشجو گفت: باید حضور جدی داشته باشیم تا نیروهای خودسر هر کاری که میخواهند انجام ندهند. در انتخاباتهای گذشته در هر جایی که حضور مردم خوب بوده و مردم حساس بودهاند، مشکلی پیش نیامده است. ولی چارهای ندارم این را بگویم که در این اواخر دولت اصلاحات نیز ضعفهایی داشت و اگر با جدیت برخورد میکرد آن حوادث روی نمیداد. وی در پاسخ به انتقادهایی که درباره مصاحبه وی با بخش خبری ۳۰/۲۰ میشود گفت: به نظر من صدا وسیما در این دوره بازتر و بهتر عمل میکند. هر چند که نواقصی دارد ولی البته کمی هم مسوولان صدا و سیما تحت فشار هستند.
رهایی، رئیس دانشگاه امیرکبیر، که قصد داشت با دعوت از کروبی از سویی ژست احترام به عقاید مخالف گرفته و از سوی دیگر این جلسه را به مراسم تخریب کروبی و اصلاح طلبان تبدیل کند، عملا در هر دو مورد با ناکامی مواجه شد. چرا که تلاش وی جهت ترتیب دادن این مراسم منجر به این شد که کروبی استفاده لازم را جهت تبلیغ خود ببرد و دانشجویان منتقد نیز به راحتی از مراسم بر پا شده در آمفی تئاتر مرکزی جهت حمایت از انجمن اسلامی و دانشجویان در بند و همچنین انتقاد شدید از عملکرد مدیریت دانشگاه استفاده کنند.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen